promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Guardiola eddig csak a Barcelona edzőjeként tudott BL-döntőt játszani, most a Manchester Cityvel is sikerül
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Guardiola az FC Barcelona edzőjeként került kétszer a fináléba, ott mind a kettőt meg is nyerte a csapatával.

Alapból a Manchester City volt az esélyesebb a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóján, és miután kiderült, hogy Kylian Mbappé valószínűleg pályára sem léphet (helyette Icardi kezdett), a szakértők már gyakorlatilag könyvelték is az angol csapat győzelmét.

Mahrez gólja eleve adott egy alap magabiztosságot Josep Guardiola együttesének, amikor pedig megérkezett a középpályás második találata, el is dőlt minden. A franciák ráadásul szétestek, Di Maria olyan szinten, hogy egy felesleges durvaságért azonnal mehetett piros lappal az öltözőbe. A PSG utána azt az arcát mutatta, ami miatt rengetegen nem kedvelik őket.

A Manchester City így történelme során először, kettős sikerrel, 4–1-es összesítéssel bejutott a sorozat fináléjába.

„Ez a történet most íródik. Lehet, hogy sokan azt gondolják, a Manchester City csak a pénzről szól, de ez nem így van. Még hihetetlen számunkra, de ott vagyunk a Bajnokok Ligája döntőjében, a klub történetében először”

nyilatkozta a katalán tréner.

Guardiola az FC Barcelonával tudott döntőbe jutni kétszer, és azokat meg is nyerte. A másik oldalon két olyan csapat jöhet, akik nemcsak játszottak, de nyertek is BL-t, a Real Madrid a Chelsea mellett ráadásul rekorder.

A finálét május 29-én rendezik Isztambulban. A Manchester Citynek már csak hátra kell dőlnie, és várni az ellenfelére. A 2018-2019-es kiíráshoz hasonlóan újra van esély egy angol házidöntőre, ráadásul ez még az Európa-ligában is megtörténhet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás