promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kapufája után drámai vereségbe szaladt bele a magyar bajnok Ferencváros
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kellemetlen, és már nehezen ledolgozható vereséget szenvedett csütörtök este a Fradi az UEFA Európa-ligában.

A szenzációs őszi menetelést és csoportgyőzelmet követően immár a Ferencváros is bekapcsolódhatott az Európa-liga egyeneskieséses fázisába. A kilencedik kerületiek kiemelt státuszuknak köszönhetően a Bayer Leverkusen otthonában voltak kénytelenek kezdeni a nyolcaddöntős szereplésüket. Igaz, így a visszavágón hazai pályán, a Groupama Arénában dolgozhatják majd le a mai este során összeszedett kétgólos hátrányukat.

Ugyanis Sztanyiszlav Csercseszov együttese 1-0-ra kikapott a német csapat vendégeként egy viszonylag kiélezett és harcos összecsapáson. A légiósok tömkelegével és három magyar válogatott játékossal (Dibusz, Vécsei, Botka) kiálló zöld-fehérek méltó ellenfelei voltak a sokkal többre tartott Leverkusennek. Az NB1 rekordbajnoka még kapufát is lőtt az első félidőben Zachariassen lévén, bár ekkor már vezettek a hazaiak Demirbay góljával. 

A második játékrészben Csercseszov mester próbálkozott okos cserékkel, ám változtatni nem igazán sikerült a meccs képén. Az egyenlítés sajnos nem jött össze, és a Leverkusen második, hajrában esett góljának köszönhetően a Fradinak kevés esélye a továbbjutásra és a negyeddöntős szereplésre. Az olasz játékvezető, Davide Massa végül hét darab sárgalapot volt kénytelen kiosztani a kilencven perc alatt. Többek között a válogatott Botka Dénes is besárgult, aki őszi figyelmeztetése miatt így kénytelen lesz kihagyni a budapesti második mérkőzést. 

Bayer Leverkusen - Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)
Gólszerző: Demirbay (10.), Tapsoba (86.)

[[ftc3]]

A visszavágóra jövő csütörtökön kerül sor az Üllői úton, este 9 órától. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás