promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan bejelentést tett a Google, sokan még nincsenek felkészülve arra, ami következik
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre jobban megváltozik a körülöttünk lévő világ.

Vagy éppen mondhatnánk úgy is, hogy a kezeink alatt lévő világ? Igen, ennek így is nagy relevanciája van, a keresőóriás, a Google egy gigászi konferencián jelentette be újdonságait, amelyek alaposan megváltoztathatják majd megint például azt, hogy értesülünk majd a hírekről, egyáltalán talán azt is, hogy milyen hírekről és hogyan fogunk értesülni.

Jön a Google mesterséges intelligencia-alapú keresője, amely a Bard névre hallgat, és már korábban is lehetett róla olvasni, de részleteket főleg most lehetett róla megtudni. azt is bejelentették, hogy a Bard immár 180 országban várólista nélkül is elérhető, ám Magyarország egyelőre kimaradt ebből. Ám azt is lehet tudni, hogy ez a kör hamarosan tovább bővül, így valószínűleg lassan hozzánk is elér.

Ráadásul a chatbotnak képek is feltőlthetők majd, ő pedig többek között elmondja majd nekünk még azt is, hogy milyen kutyafajta van például a fotón, ha pedig városok nevezetességeiről szeretnénk olvasni, és látni képeket is, elképesztően sok információhoz fogunk hozzájutni nagyon rövid idő alatt. Igazából a chatbot a válaszában lesznek ezek összefűzve.

És mi jöhet még a Google-n?

A keresőben felbukkanó képek is nagyon jól kereshetők lesznek, még azt is megnézhetjük majd, hogy hol indexelték először a fotót, vagy éppen milyen más tartalmaknál érhetők el még az interneten. Ezt úgy hívják, hogy "erről a fotóról" funkció. ez pedig a későbbiekben majd arra lesz nagyon hasznos, hogy megtudjuk, hogy egy gyanús kép valóban igazi-e, vagy csak valamiféle mesterséges intelligencia kreálta-e.

Első körben a szolgáltatás Amerikában debütál.

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás