promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő összeget tehet zsebre Liu Shaoang - Ennyit érnek az érmei Magyarországon
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

 A téli olimpia egyik legeredményesebb résztvevője majdnem 130 milliót korizott össze eddig magának.

Magyarországon megéri sportolónak lenni, anyagilag mindenképpen, pláne, ha az ember olyan eredményeket tudhat maga mögött, mint Liu Shaoang.

A magyar kormány még 2020 decemberében döntött úgy, hogy megemeli a kimagasló sporteredményekért járó állami jutalmakat, ezzel pedig az olimpiai helyezettek is több pénzt kapnak. Pontosabban:

az olimpiai aranyért 50 millió jár;

az ezüstért 35,7 millió üti a markuk;

a bronzért 28,5 millió forintot kapnak;

de a nyolcadik helyig jár egyszeri jutalom, konkrétan 21,5 millió a negyedik helyért, az ötödikért 14,3 millió, a hatodikért 11,4 millió, a hetedikért 5,7 millió, a nyolcadik helyezésért pedig 2,8 millió forint.

Liu Shaoang igazán jól teljesít Pekingben, egy aranyat, két bronzot és egy negyedik helyet tudhat a magáénak. Így pedig összesen 128,5 millió forint jár neki, amit még meg is toldhat, hiszen szerdán újra versenybe száll.

Mindemellett mivel kétszeres olimpiai bajnok, 35 éves korától életjáradék jár neki. A jelenlegi szabályozás szerint ez havi nettó 403 600 forint, de bronzérmei miatt szintén megkapja majd a teljes összeg felét is havonta.

Liu Shaoang jelenleg még 23 éves, márciusban tölti a huszonnégyet, szóval azért még várnia kell arra, hogy ezt a havi összeget megkapja, de addig még növelheti is, hiszen 35 éves koráig még sok versenyen részt vehet, és újabb érmeket nyerhet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás