promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horrorisztikus dologra bukkant szobájában a kígyóbefogó
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, hogy még egy ilyen szakembert is érhetnek meglepetések.

Alighanem sokunk legrosszabb rémálma válna valóra, ha egy olyan találkozásban lenne részünk, mint az alábbi történet főszereplőjének, Steve Meighannek. A Nyugat-Fokföldön található Simon's Townban élő kígyóbefogónak a Newsweek információi szerint már számos izgalmas kalandban volt része, de ami egy februári estén történt vele, arra még talán ő sem számított.

Éppen a kígyószobájában lévő villanykapcsoló felé nyúlt, hogy lezárja éjszakára a világítást, amikor észrevette a betolakodót. Egy gigantikus, tenyérnyi méretű pók kuporgott a kapcsolón. Nem sok hiányzott hozzá, hogy véletlenül a túlméretes rovart nyomja meg, azonban sokunkkal ellentétben Steve egyáltalán nem rémült meg és nagyon higgadtan kezelte az esetet.

Ahogy fogalmazott:

„Gyakran látjuk őket errefelé, így már hozzászoktam a látványukhoz. Habár igen méretesek, rendkívül nyugodt természetűek. Nem is próbáltam meg csapdába csalni, hagytam hadd pihenjen, csak az egyik hátsó lábát toltam kicsit arrébb, hogy hozzáférjek a kapcsolóhoz.”

A hatalmas pók, amivel összehozta a sors, a vadászpókok családjába tartozó esőpók (rain spider) volt. Elnevezésük gyorsaságukra, valamint zsákmányszerzésük módjára utal. Ezek az akár 10 centiméteres nagyságot is elérő ragadozók elsősorban a nyári éjszakákon aktívak, főként kiadós esőzéseket követően. Mérgük nem kifejezetten erős, a csípésük viszont méretük miatt kissé fájdalmas. Nem tartoznak az igazán veszélyes dél-afrikai pókfajok közé, bár a látványuk kétségkívül eléggé rémísztő tud lenni.

Ezek után azt hiszem mindannyian kétszer is megnézzük, hová nyúlunk éjjel. Lehet, hogy nem mérgező, sőt kifejezetten békés típus, ezzel együtt aligha egy ilyen találkozásról álmodunk az otthonunkban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás