promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes sírkövet talált a hátsó kertjében egy nő, meglepő tanácsokat kapott, miután megosztotta történetét
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Többen rémisztőnek találták a történetet, mások viszont meg sem lepődtek rajta.

Egyes házak évszázados titkokat rejtenek, melyek történeteiről gyakran csupán a régmúlt elfeledett tárgyi emlékei tanúskodnak, hiszen aki el tudná mesélni mindazt, amit ott átéltek, már rég nincs az élők sorában.

Egy-egy ilyen érdekes emlék fellelése gyakoribb dolog, mint gondolnánk, a legtöbbször pedig felújítás során találnak ezekre az új lakók. Legyen szó padláson vagy pincében elrejtett dolgokról, titkos ajtókról, vagy éppen kertben elásott kincsekről, a történetük legtöbbször a titokzatosságuk miatt igazán érdekes.

Az Our Old House elnevezésű Facebook-csoport mintegy kétmillió tagot számlál, és megannyi különleges emlékről számolnak be a tagok, melyek kapcsán sokszor értékes válaszokat kaphatnak a többiektől.

Néhány órával ezelőtt egy Karen nevű hölgy osztotta meg történetét, miszerint a hátsó kertjében egy régi sírkövet talált, melyet egy 173 éve elhunyt asszonynak, Catherine-nek állítottak, aki Henry A. Franciso felesége volt, és 1851-ben hunyt el.

A mindössze 54 évet élt Catherine-től az alábbi idézettel búcsúztak szerettei:

"Barátok és orvosok sem tudták megmenteni
e halandó testet a sírtól
És a sír sem zárja be ide
Mikor Krisztus parancsolja, hogy megjelenjen."

A hozzászólások között több fotót is lehetett látni hasonló, kertben talált síremlékekről. Az egyik kommentelő kertje három elhanyagolt sírt is rejtett, és végül úgy döntött, hogy tovább ápolja az elhunytak emlékét, ezért élő rokonok híján ő maga tartja karban a fejfákat.

Voltak azonban olyanok is, akik inkább rémisztőnek találják mindezt, őket szólította meg egy másik hozzászóló, aki ezt írta:

„Emberek és állatok haltak meg mindenhol, ahová csak lépünk...egyesek csak néhány évvel ezelőtt, mások pedig évszázadokkal ezelőtt. A halál az élet része, és ez az emlékhely egy kincs”

– fogalmazott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás