promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási bejelentést tett az Apple, milliók örülhetnek
Borítókép:  Illusztráció / youtube.com/AnonimInc
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, nincs más választása az Apple-nek, alkalmazkodnia kell az EU-s törvényhez. 

Milliók elégedetlenkednek az utóbbi években az iPhone-modellek esetében amiatt, hogy nem USB-C csatlakozókkal vannak ellátva a készülékek, hanem úgynevezett Lightning csatlakozókkal. Az Apple esetében amúgy is évről évre húzzák a szájukat sokan a néhol eltűnő, majd felbukkanó portok miatt. Kezdődött ez a Jack csatlakozók eltűnésével, majd követte a MacBookok esetében a HDMI és az USB csatlakozók felszívódása. Több ismerősömtől hallottam azt az érvet, hogy amiatt nem vettek Apple-készülékeket, mert a különböző átalakítókkal kiegészítve úgy festettek a telefonjaik, laptopjaik, mint egy karácsonyfa.

Az USB-C visszatéréséről azonban már évek óta lehet hallani a pletykákat, de úgy tűnik, hogy egyre közelebb vagyunk hozzá, ugyanis az Apple alelnöke, Greg Joswiak egy interjúban megerősítette a hírt.

"Egyértelmű, hogy be kell adnunk a derekunkat, nincs választásunk"

- fogalmazott az interjúban Joswiak, miután rákérdeztek az USB-C ügyére.

Nem egy felhasználóbarát döntésről van szó, az alelnök arra az új szabályrendszerre utal, amit az Európai Unióban 2024-től (és Brazíliában is) bevezetnek, ami kötelezővé teszi az USB-C port meglétét az okostelefonok esetében. Az Apple egyébként a múltban ezt a felvetést mélyen elutasította, azóta azonban az EU törvénybe iktatta a javaslatot, így ha nem kíván kivonulni az Apple az európai piacról, akkor alkalmazkodnia kell.

A praktikus felhasználók számára ez remek hírnek bizonyulhat, hiszen a legtöbb készüléket tölteni lehet majd ugyanazzal a töltővel, teljesen mindegy lesz, hogy Apple, vagy Androidos a telefon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás