promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Gmail-en már többen kiszúrták, rendkívüli változás jön - sokak kedvenc a levelezőrendszerében hihetetlen hasznos funkció jelenik meg
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elsöprő újítás következik a Gmail-ben.

A Gmail a világ egyik kedvenc levelező rendszere, világszerte százmilliók használják, és Magyarországon is millióknak van gmailes címük, ahová naponta kapnak is levelet. A levelezés az egyik legfontosabb időtöltés a digitális életünkben, hiszen ide kapunk minden fontos információt, ide érkeznek a hivataloktól is a levelek, általában pedig mindenféle hasznos papír is a vásárlásainkról. Gmail nélkül ma már nehezen lehetne élni, így mindig hatalmas örömhír, ha valami újdonságot eszközöl a Google, valami olyat hoznak be, amely megkönnyíti az életünket a digitális térben is.

De mi következik most?

Hatékonyabb telefonkezelés. Itt a Predictive Back, és az Android 14 felhasználói már el is kezdhetik ezzel a kis funkcióval a kísérletezgetést. Ez egy olyan funkció, amely a felhasználónak lehetősége ad arra, hogy hová ér el majd, ha a visszafelé gesztust használja a telefonján. Nagyon látványos is lesz ez a funkció, ahogy a gesztust toljuk, a régi képernyő, a kép zsugorodni kezd, majd folyamatosan átveszi azt a másik kép, a következő. A mozdulatot így lehetőségünk van elvágni akár menet közben is.

Fontos lesz ez az új funkció, hiszen így mérsékelni tudjuk a váratlan kimeneteleket, hogy egy rossz lépés miatt olyan helyre navigáljunk, ahová végképp nem szerettünk volna. A funkció arról tájékoztatja a felhasználót tehát, hogy egy-egy lépése hová vezethet, ám a felhasználó így közbe tud avatkozni az esemény bármely pontján.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor vezetik be tömegesen is ezt a funkciót.

Íme egy látványos videó, hogy is néz ki ez valójában:

(via Blikk)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás