promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kinyitották a maják halálpiramisát, szörnyűségek egész tára elevenedett meg
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan titkokat fedett fel a piramis, amelyről addig nem tudtak.

A piramisok a világ leglátványosabb építményei közé tartoznak, közel ötezer éve épült az első, méghozzá Egyiptomban. Tervezőjét pedig név szerint is ismerjük, Imhotepnek hívták, és elképesztő módon Istenként tisztelték a férfit Egyiptomban. Sokszor emlegetik a fáraó mellett is. A tervező, aki igazi polihisztor is volt a korában hatalmas népszerűségnek örvendett, szinte példátlan életművet hagyott maga után. Sírja valahol Szakkarában lehet, ám ez idáig nem találták meg a kutatók, így nagyon sokszor feljön az a téma, hogy valószínűleg direkt rejtették el Imhotep koporsóját, mivel nem ember volt. Természetesen erről nincs szó, viszont tisztelete az égiekkel vetekedett.

Imhotep lépcsős piramisa, a Dzsószer-piramis amúgy körülbelül a Stonehenge építménnyel egy időben épülhetett.

Az egyiptomi építmények mellett a maja piramisok a világ leghíresebb, gúla alakú építményei. Ezek közül nagyon soknak a mai napig nem tudjuk a rendeltetését, ám a piramisok titkos és rejtélyes folyosóinak megnyitásával nagyon sok érdekességet megtudhatunk az ismeretlen kultúrákról. A kutatók is halálpiramisnak hívják a mai Mexikó egyik legrejtélyesebb építményét, amelynek rejtélyes termeiben olyan holtesteket találtak, amelyek időben nagyon távol voltak egymástól. Fülkékben feküdtek.

A tudósok később azt is megállapították, hogy a piramis építésekor emberáldozatokat mutattak be a maják, és a piramis építéseinek egy-egy szakaszánál feláldoztak embereket, és ezeket a piramisba temették, hogy ezzel is elérjék az istenek kegyét, áldását a piramis tovább építésére. A holttesteket ülő állapotban helyezték el az egyes kamrákban.

Még többet akarsz tudni magyarul a maják elveszett világáról?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás