promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Budapest kellős közepén tűnt fel Károly király, Kamillával a város panorámáját is megnézték
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Károly király Magyarországon tűnt fel, a Parlamentet is megnézte.

Kevésszer adódik olyan, hogy a brit királyi család egyik vagy több tagja is Magyarországra látogat, de egy évtizeddel ezelőtt erre is sor került. Az akkor még Károly herceg Kamillával együtt érkezett Budapestre, a walesi herceget és Cornwall hercegnőjét katonai tiszteletadással fogadták a Budai Várban. Ezt követően vendéglátójukkal, Sólyom László köztársasági elnökkel tárgyaltak a Sándor-palotában.   

A négy napos látogatásra 2010-ben került sor és több programot is belesűritettek az utazásba. Többek között ellátogattak a szentendrei skanzenbe, a  környezetvédelmen és az éghajlatváltozáson kívül a látogatás kiemelt témája az örökségvédelem, a tudásalapú gazdaság és az esélyegyenlőség is. Kamillának ez volt a legelső látogatása Magyarországon, Károly viszont korábban már volt az országunkban, méghozzá Dianával. 1990-ben együtt érkeztek és az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád fogadta őket, aki egy ajándékot is átadott nekik. A tiszteletükre a Parlament Vadász-termében rendeztek vacsorát. 

Galériánkban most Károly és Kamilla útja látható Magyarországra, a Budai Várban készült róluk a legtöbb fotó, ahol megcsodálták a gyönyörű budapesti panorámát és az Országházat is. 

 

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás