promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kíméletlen csalás ütötte fel a fejét hazánkban, már többezer ember kapta meg ezt a gyanús üzenetet
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly átverés terjed az egyik legnépszerűbb csomagküldő szolgálat nevében.

Az utóbbi időben egyre inkább megnövekedett a különböző csalásokról szóló hírek száma és bizony valóban nem árt óvatosnak lennünk egy-egy furcsának tűnő megkeresés esetében.

Nemrégiben például a Microsoft nevével éltek vissza csalók. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete akkor a Facebookon tette közzé a felhívást, amely szerint az elmúlt időszakban egyre több bejelentés érkezett hozzájuk, melyek szerint a Microsoft nevében telefonálnak a csalók angol nyelvű telefonhívások során.

Manapság pedig mondanunk sem kell, hogy szinte bármivel rá tudják szedni az embereket, erre pedig egy másik jó példa a Facebook Marketplacen fellelhető átverők, akik szinte minden nap próbálkoznak valamivel az eladóknál.

Egy másik őrület pedig ugyanígy a Facebookkal kapcsolatos, néhány héttel ezelőtt ugyanis egy széles körben elterjedt adathalászkampány jelent meg a közösségi oldalon. 

Az átverések bejegyzések formájában terjedtek, amelyben arra utalnak angolul, hogy haláleset történt és valaki életét vesztette. Ha pedig valaki rákattint erre a hivatkozásra, akkor a gyanútlan felhasználókat egy webhelyre vezetik, amely ellopja az adataikat.

Ez pedig még továbbra sem minden, most ugyanis kiderült, hogy az egyik legnagyobb csomagküldő szolgálat, a FOXPOST  nevével is visszaéltek csalók. Egy zárt Facebook csoportban osztották meg azt az emailt, amelyet a cég küldött ügyfeleinek az említett átverésről. A levélben egész pontosan a következő figyelmeztetés állt:

Ne dőlj be az adathalászati csalásoknak! A hamis üzenetekben legtöbbször arra hivatkoznak, hogy az általad rendelt terméket a FOXPOST -on keresztül kifizették és neked egy linkre kattintva meg kell adnod az adataidat, hogy megkapd a pénzt. 

Ha ilyen üzenetet kapsz, kezdj el gyanakodni. A FOXPOST nem közvetít online fizetési folyamatot!

- olvasható a cég által kiküldött emailben.

A bejegyzés alatt olvasható kommentekből kiderült az is, hogy már elég sokaknál bepróbálkoztak hasonló átverésekkel a csalók, így a csomagküldő szolgálat figyelmeztetése nagyon hasznosnak bizonyult.

Én is kaptam ilyen üzenetet, de nem dőltem be. Köszi a sok figyelmeztetést!

Köszönöm szépen a figyelmeztetést!

- írták többek között a hozzászólók.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás