promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mától bosszantóan drágul az egyik üzemanyag ára, mérgelődhet aki nem tankolt időben
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A másik viszont legalább csökken, így van aki örülhet is.

Az üzemanyag árak hétről-hétre nagy izgalommal töltik el az autósokat. Vajon drágulni fog, vajon csökken, mikor esik már be megint 600 forint alá? Cudar idők járnak most az autósokra, mert bár jóllehet, Magyarországon tapasztalhattunk ennél már sokkal magasabb árakat is, a 600 forintos határ lélektanilag akkor is nagyon megterhelő tud lenni egy átlagos magyar háztartásnak.

Péntektől ismét drágulást figyelhetünk meg a benzin árában, és csökkenést a gázolajéban, ennek azonban voltak előzményei: a szakértők előrejelzése korábban nagyon megoszlott volt azzal kapcsolatban, hogy péntektől az üzemanyagárak emelkedni vagy csökkenni fognak.

Bár nagy esély volt arra, hogy az OPEC növeli a termelést, ami átmeneti árcsökkenést eredményezett volna itthon, néhány elemző szerint nem volt indok a termelés növelésére. Az OPEC az alacsony olajárakat az amerikai palaolaj kitermelők elleni védekezésként is értelmezte, akik csak 80 dollár feletti áron tudnak nyereségesen termelni. Az árakat azonban nem csak ez befolyásolta, hanem a forint árfolyamának alakulása is. A dollár árfolyama 363 forint fölé emelkedett a hétvégén, míg a hét elején még 359 forint volt.

Szerdán azonban kiderült, hogy hogyan alakulnak az üzemanyagárak, és egy meglepő, ellentétes mozgást figyelhettünk meg.

Pénteken a benzin és a gázolaj ára is változik. A nagykereskedelmi árak tekintetében a benzin ára bruttó 2 forinttal emelkedik. Általában az üzemanyagárak egyszerre mozognak, ám ezúttal a dízelautó tulajdonosok különösen meglepődhetnek, mivel a gázolajért bruttó 5 forinttal kevesebbet kell fizetniük a benzinkutakon. Ez a változás a kutak áraiban ma jelenik meg, így ha benzines autóval közlekedünk, bosszankodhatunk, amiért nem tankoltuk tele az autónkat az elmúlt pár napban. Az üzemanyagárak tehát a következőek lesznek péntektől:

  • 95-ös benzin: 622 Ft/liter
  • Gázolaj: 641 Ft/liter

Most mindenki izgatottan várja, hogy a jövőhét folyamán vajon milyen irányba változnak az üzemanyagárak, természetesen rengetegen örülnének már egy jelentősebb árcsökkenésnek, hogy a benzin és a gázolaj ára is 600 forint alá kússzon.

Forrás: holtankoljak.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás