promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény lesz, maradandó hó jön és hófehérben úszhat ez az országrész a hétvégén - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időre lehet számítani majd Magyarországon az elkövetkező napokban.

Kisebb változás van készülőben az időjárás tekintetében most a hétvégére, úgyhogy érdemes követni az előrejelzéseket, hogyan változik majd az idő Magyarországon így november végén. Sokáig az ősz késett, mintha a nyár meghosszabbodott volna, ám most egyre hidegebb idő vár majd ránk, és bizony érdemes felkészülni a hóra és a havazásra is. Ráadásul meglehet, hogy a hétvégén már olyan hó is esik majd az egyes országrészekben, ami meg is marad majd, sokak nagy örömére, és sokak bánatára.

De mégis mi következik majd most?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint az átvonuló hidegfront mögött északias áramlással érkezik majd a hideg, és sarkvidéki légtömegek érhetik el hazánk területét, így nemcsak csapadékra van kilátás, hanem bizony havazásra, hóra is nagyobb eséllyel. Sőt, ksiebb körzetekben megmaradó hóval is lehet, hogy számolnunk kell. Persze havas eső is lehet több helyen majd a hétvégén.

A hidegfront amúgy éppen most halad át felettünk, de már távozóban van a térségünkből. És már jön is az északias áramlás, így pedig hideg és hűvös hétvégére számíthatunk az időjárás.jelentések szerint. Szombaton hajnalban egyre több helyen számíthatunk majd az országban vegyes halmazállapotú csapadékra. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és 2 fok között alakul majd az egyes országrészekben.

És hogy hol lehet majd maradandó hó? A Miskolc és Szeged vonal szélessávjában lehetnek hózáporok, itt egy összeáramlási zóna alakul ki ugyanis. És ebből akár lehet megmaradó hóréteg is így.

Az OMSZ térképes előrejelzésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy az egyes országrészekben milyen idő vár majd ránk aa hétvége folyamán, hol hány fokra lehet számítani majd:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás