promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5+1 meglepő tény a mobiltelefonokról, amit valószínűleg még sosem mondtak neked
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mobiltelefon ma már a mindennapok része, hiszen el se tudnánk nélküle képzelni az életünket – hoztunk viszont néhány tényt, amit valószínűleg nem tudtál róla.

1. Az időjárás befolyásolja

A mobiltelefonok és a mobiltornyok rádióhullámok segítségével kommunikálnak egymással. Ezen hullámok révén a telefonod hozzáférhet az internethez, szöveges üzeneteket küldhetsz és fogadhatsz, vagy például képeket tehetsz közzé. De a hegyekhez, erdőkhöz hasonló fizikai akadályok, vagy az időjárás különböző tényezői (például az eső vagy a páratartalom) ronthatják a jelet.

2. Rejtett rádió

Nagyjából minden okostelefonban van FM rádió, csak inaktív. A gyártók beleteszik, mert alapvető tartozék, de a felhasználók inkább streamelnek.

3. Aranyat tartalmaz

41 okostelefon 1 gramm aranyat tartalmaz. De a kinyeréséhez annyi tőkére lenne szükség, hogy nem, vagy csak nagyon keveset lehetne rajta keresni.

4. Erre is jó a banán

A telefon valójában nem az ujjad érzékeli, hanem a benne lazán kapcsolódó elektronokat. A banán pedig ugyanúgy vezeti az áramot, mint az ujjad, így a képernyőd kezelésére is alkalmas.

5. Kiszagolható

A kutyák ki tudják szagolni az okostelefonokat. Még a microSD kártyákat is, amiket sokszor nehéz megtalálni a nyomozóknak, mivel a méretük révén könnyen elrejthetőek.

+1: Megváltoztatja az agyad kémiáját

Egy 2017-es tanulmány megállapította, hogy két kulcsfontosságú neurotranszmitter aránya megnőtt az okostelefon- és internetfüggő fiatalok agyában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás