promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Windowst használsz? Dühítő változásra készül a Microsoft, aminek lehet nem fogsz örülni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Windows felhasználók többsége a kezdetek óta használja ezt a funkciót, de most változtat rajta a Microsoft.

A Microsoft kezdi elérni a célját, mivel szépen kezd terjedni a Windows 11 a számítógépeken. Persze akad bőven olyan felhasználó, aki nem szívesen vált át a Windows 10-ről, de ez abszolút nem meglepő. Ugyebár akadnak olyan felhasználók, akik szeretnek az utolsó pillanatig kivárni, és csak azután váltanak.

Ezt természetesen még bőven megtehetik, mivel a kaszás még nem készül eljönni az operációs rendszer előző verziójáért. A Windows 10 Home, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Pro, Windows 10 Education és iOT Enterprise verziók 2025. október 14-ig kapják meg a szükséges frissítéseket, vagyis addig lesznek támogatva, onnantól pedig érdemes átállni a Windows 11-re. Ez ugyebár tényleg nagyon fontos, ha biztonságban szeretnénk tudni a gépünket, valamint a rajta lévő adatokat.

Közben a veterán Windows felhasználók nem igazán fognak örülni, mivel a Microsoft arra készül, hogy megváltoztatja az egyik billentyű működését. A módosítás csak azokat érinti, akik már átváltottak a Windows 11-re.

A The Verge számolt be róla, hogy a Print Screen (Prt Scr) billentyű egy frissítés után teljesen másképp fog viselkedni. Ugyebár eddig képernyőfotót tudtunk vele készíteni, ami automatikusan átkerült a vágólapra. Innentől azonban a Windows 11 képmetszőjét (Snipping Tool) fogja megnyitni.

A klasszikus gomb megváltoztatásának a közelgő KB5025310 frissítésben lesz benne.

Jó hír azonban, hogy akit majd idegesít az új Print Screen, az vissza tudja állítani a régi funkciójába a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Billentyűzet menüpontban.

A képmetsző funkciót azonban így lehet azok is el fogják kezdeni használni, akik eddig nem is tudtak a létezéséről. Fontos tudni, hogy itt nem csak képet tudunk kivágni, de videót is tudunk készíteni, ami szintén hasznos lehet sokak számára.

Szóval a változtatás a Windows 11-ben előfordulhat, hogy a többségnek inkább tetszeni fog.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás