promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegöblítés tör rá az országra, kiadták a figyelmeztetést a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen idő lesz ma, berobbant egy hidegfront.

Az elmúlt időszakban hozzászokhattunk ahhoz, hogy jó idő van, szinte nyár. De legalábbis a nyár utózengéje, amelynek keretében igazán sokszor élvezhettük a meleg jótékony hatását, ám vasárnap egy markáns hidegfront érte el Magyarországot, amely rövid időn belül alaposan megváltoztatott mindent. A lehűlést már tapasztaljuk, közben viharos széllel érkezett a hidegöblítés, és mint azt az Időkép is írja, ez a hidegfront és ez a vasárnap most nem a heves viharoktól lesz majd különleges és emlékezetes, hanem majd a hirtelen feltámadó szél az, ami nyomot hagy az emlékezetünben. A ránk törő hideg levegő északkeletről érkezik az országba, és sokfelé viharos szelet eredményezhet,

ezért a meteorológusok kiadták a figyelmeztetést is már.

Esővel csak nagyon ritkán lehet bajlódni, nem ez lesz a meghatározó. Mint írják az Időképen, esernyővel nem kell bajlódni a nagy szélben, csak kisebb eső, rövid zápor alakulhat ki helyenként az északnyugati, északkeleti részeken. De a viharos szél felkavarhatja a talaj felső rétegét, épp ezért porviharokra majd lehet számítani az ország bizonyos részein, így pedig akár az utakon is csökkenhet majd a látótávolság.

A porviharokat viszont mi is tudjuk jelezni az Időkép applikációjában, így pedig másoknak is segíthetünk, hogy jobban tájékozódjanak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat YouTube-videós előrejelzésében pedig térképre vetítve is láthatjátok, hogy milyen idő jön majd az elkövetkező napokban, lletve azt is láthatjátok, hogy az ország egyes helyein hány fokot mérhetünk majd ezekben a napokban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás