promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fizetős lesz a legnépszerűbb böngésző, a Chrome új változata ezt ígéri a pénzünkért cserébe
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Havidíj ellenében lesz elérhető a Google Chrome biztonságosabb változata.

A Chrome napjaink legnépszerűbb böngészője, és nem csupán átlagfelhasználói, de vállalati szinteken is rengetegen használják. Éppen ezért a Google most elérkezettnek látta az időt arra, hogy még biztonságosabbá tegyék az alkalmazást.

Egyelőre a vállalatok számára tették elérhetővé a Chrome Enterprise Premiumot, amely kiterjesztett biztonsági funkciókat tartalmaz, és amit havidíj ellenében lehet igénybe venni. A korábbi Chrome Enterprise-hoz képest jelentősebb védelmet nyújt többek között az adatbiztonság terén is.

A Chrome fizetős alternatívája a végpontok biztonságának megerősítését célozta meg a böngészők szintjén is, hiszen mint írták, a vállalatok szinte minden jelentős interakciója itt zajlik.

"A hitelesítés, a hozzáférés, a kommunikáció, az adminisztráció, sőt a kódolás is mind böngészőalapú tevékenység a modern vállalatoknál"

– fogalmazott Parisa Tabriz, a Google Chrome-ért felelős alelnöke.

A Core változathoz képest az Enterprise 6 dolláros havidíjért érhető el, a böngésző Premium kivitele pedig lehetővé teszi a szoftverfrissítések és bővítmények különálló kezelését, valamint több TCP protokoll, például az RDP, az SCP és az SSH támogatását. Ezen felül a hozzáférés-szabályozással csökkenthetik az engedélyezett és nem engedélyezett alkalmazások adatszivárgási kockázatait is

A fenyegetés- és adatvédelmi funkciók részben a mesterséges intelligenciára támaszkodnak,  és egyebek között tartalomellenőrzést, adatvesztés-megelőzést, rosszindulatú szoftverek és adathalászat elleni védelmet is biztosítanak. Az első vállalati beszámolók már most a Chrome Enterprise Premium előnyeit méltatják, és a Google is jelentős előrelépést vár a fejlesztéstől a kiberbiztonság terén.

Forrás: Bleepingcomputer

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás