promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatért és nekiment Brüsszelnek Petőfi Sándor, olyan interjút adott a Partizánban, hogy nem győztük kapkodni a fejünk a kíméletlen szavak hallatán
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült mit szólna a mai Magyarországhoz Petőfi Sándor, erős szavakkal szólalt fel a Partizánban a nagy költő.

Vajon mit reagálna Petőfi Sándor, ha beletekintene a mai Magyarországba? - erre a kérdésre feltett válaszra sokan kíváncsiak lennének; főleg miután elhangzott Orbán Viktor ünnepi beszéde március 15-én Kiskőrösön. A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta, hogy "tartozunk azzal Petőfi emlékének, hogy soha nem engedjük meg, hogy a szabadság zászlóját kicsavarják a magyarok kezéből", majd hozzátette, hogy "minden magyarban van egy kis Petőfi, és Petőfiben ott van minden magyar".


Petőfi Sándor egyébként is fókuszban van még mindig a Most vagy soha! című film miatt, ami elég vegyes visszajelzéseket kap kritikusi oldalról, de a nézők többsége elégedett a végeredménnyel. Egyébként a film kapcsán is sokszor előkerült már a kommentszekcióban, hogy a legnagyobb hazafi vajon mit szólna Rákay Philipék produkciójához.

Egyesek szerint felháborodna azon, hogy mennyire ki van színezve az 1848. március 15-ei nap, de olyan is volt, aki azon a véleményen van, hogy Petőfi valószínűleg büszke lenne arra, hogy a márciusi ifjakról egy méltó film készült, ami a mai fiatalokat is megszólítja, és valódi példaképeket, igazi hősöket mutat a számukra.

De tényleg mit szólna Petőfi Sándor a mai Magyarországhoz? Erre a kérdésre próbálja megadni a választ az újonnan indult YouTube-csatornán, a Különös történések a Szondi utcában első videója, amiben Petőfi Sándort visszahozzák 2024-be, hogy megmutassák neki, milyen lett az ország az elmúlt 175 évben.

Az animációs kisfilm története szerint egy Szondi utcai lakos éppen nézi Orbán Viktor kiskőrösi beszédét, és elgondolkodik azon, mit szólna Petőfi a mai Magyarországhoz és az aktuális kormányhoz. Társával ellátogatnak egy olyan kulcsmásolóhoz, ahol időkapu segítségével vissza tudnak hozni bárki, így megragadja az alkalmat, hogy megmutassa Petőfi Sándornak, mi a helyzet - hátha kirobbant most is egy forradalmat, ami megbuktatja a FIDESZ-t. Miután ez megtörténik, Petőfi a Partizán-ban ad interjút Gulyás Mártonnak, de a hazafi nem olyan véleményt alkot Orbán Viktorról és a mai Magyarországról, mint amilyet a Szondi utcai lakos remélt.

A videó annyira jól sikerült, annyira vicces lett, hogy egyesek szerint nem a Most vagy soha!, hanem ez az igazi Petőfi-film.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás