promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leleplezték az egyiptomi piramisok építésének földöntúli rejtélyét, a bizonyíték megcáfolhatatlan
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Évek óta megy erről a vita, de van egy érv, amely megcáfolhatatlan.

Nem volt ez régen sem máshogy, a gízai nagy piramisok Egyiptomban a világ legmisztikusabb építményei közé tartoznak. Persze számtalan más építménnyel karöltve, így többek között a Stonehenge és a maja piramisok is ebbe a kategóriába tartoznak. Az is a kezdetektől való, hogy mindegyik alkotás kapcsán a tudósok és szakértők feltételezik, hogy köze lehet a csillagok állásához, köze lehet valamennyire az égbolthoz a tájolásnak is.

Ám az egyiptomi három nagy piramis kapcsán van még egy meglehetősen földöntúli szál is, amely rendre visszatér a különböző közösségi média oldalakon, nagyon sokan posztolják újra és újra, és ebben a misztikus feltételezésben nagyon is sok bizonyítékot látnak az égiek és az egyiptomiak kapcsolatára.

De miről is van szó pontosan?

Földöntúli segítség.

Arról, hogy egyesek úgy gondolják, hogy a gízai piramist metszi az a koordináta, amely egybeesik a fénysebesség értékével (mértékével). Az igazság az, hogy tényleg ez az igazság, egybeesik a kettő. Ám ha jobban megvizsgáljuk a dolgot, arra is rájöhetünk, és erről az IFLScience is írt egy hosszabb cikket, hogy az ókori egyiptomiak bizony nem ezeket a mértékegységeket használták.

A métert a 18. századtól használjuk, az ókori egyiptomiak pedig könyökben számoltak elsősorban, ehhez igazították a dolgaikat az építkezések során is. Ráadásul a szélességi és hosszúsági körök számolása is évezredekkel a piramisok után tehető, tehát az ókorban nem tudhattak ezekről. Bármennyire is lenyűgözőek voltak tehát az ókori egyiptomiak több ezer évvel ezelőtt, nem ezekkel a mértékegységekkel számoltak, és főleg nem mértek szélesség iés hosszúsági köröket.

Ez csupán egy véletlen egybeesés, ahogy a szakemberek is figyelmeztetnek.

Ám ennél még vannak sokkal durvább elméletek is, amelyek rendre bejárják a nyilvánosságot:

(via Snopes)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás